Fermentované potraviny nám zaručí pevné zdraví

Co je to fermentace? Fermentace je jinými slovy kvašení. V podstatě jde o proces, který probíhá pomocí mikroorganismů, přičemž se přeměňují organické látky v surovinách. Známe tři druhy fermentace – alkoholové, mléčné a oct...

Celiakie

Co to je? Celiakie neboli glutenová enteropatie je autoimunitní onemocnění. Zjednodušeně se také celiakii říká alergie na lepek. Jedná se totiž o chronický zánět tenkého střeva, který způsobuje lepek neboli gluten. Lepek je...

Proč je střevní mikroflóra tak důležitá?

Určitě jste někdy o mikroflóře slyšeli. Je důležitou součástí lidského organismu, bez ní by naše trávení nefungovalo tak, jak potřebujeme. Pojďme se podrobněji podívat, jak funguje naše tělo a jak by naopak nefungovalo...

Kojenecká kolika

Co to je? Kojenecká kolika je nepříjemný stav, který se objevuje u novorozeňat a vymizí přibližně ve 4. - 6. měsíci života. Jedná se o bolest bříška a křeče, doprovázené plynatostí. Kolika se objevuje přibližně u 20% kojenc...

Candidóza neboli kvasinková infekce

Co to je? Kvasinky neboli kandidy se běžně nacházejí v lidském zažívacím ústrojí, jsou totiž součástí naší mikroflóry. Pokud je mikroflóra v rovnováze, je vše v pořádku, avšak ta se z některých důvodů může narušit, kvasinky...
avatar autora
Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem, který získal díky mnohaletému studiu světových událostí a různých odborných zdrojů. Jako CEO mediálního domu Webmint se zabývá nejen ředitelskými povinnostmi, ale má také hluboké znalosti v programování a redakční činnosti. Jeho schopnost zvládat různé role v rámci jedné organizace ukazuje na jeho manažerské dovednosti, technickou odbornost i schopnost orientovat se v mediálním prostoru.